AKOM uyardı! Fırtına yarın da devam edecek

TAKİP ET

İstanbul'u geçtiğimiz saatler itibarıyla esir alan yoğun yağışla birlikte gelen fırtına hakkında AKOM'dan uyarı geldi. Fırtınanın yarın da devam etmesi bekleniyor.

İstanbul'u geçtiğimiz saatler itibarıyla esir alan yoğun yağışla birlikte gelen fırtına hakkında AKOM'dan uyarı geldi. Meteoroloji ve AKOM'un uyarılarına göre fırtınanın yarın da devam etmesi bekleniyor.

AKOM'un sosyal medya hesabından yaptığı "11-12 Kasım Fırtına ve Yağış Uyarısı" başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul'da, lodos yönlü rüzgarın cumartesi öğle saatlerinden sonra şiddetini artıracağı, akşam saatlerinden itibaren ise kısa süreli hamlelerle 'kuvvetli fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor. Beraberinde ise kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişi' yaşanacağı tahmin ediliyor. Fırtına ve yağışlı havanın, pazar günü sabah erken saatlerden sonra bölgemizi terk edeceği ön görülmektedir."

FIRTINA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Downburst (Aşağı yönlü hava patlaması) olarak adlandırılan hava olayının da görüldüğü fırtına cep telefonlarının kameralarına yansıdı.