Ahmet Davutoğlu, Ümit Özdağ'a bakanlık teklifiyle ilgili Kılıçdaroğlu'nun kendisine söylediklerini anlattı

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ'la yaptığı gizli mutabakatın ortaya çıkmasının ardından kendisini arayan Millet İttifakı ortağı Ahmet Davutoğlu'na "Yok öyle bir şey" diye yalan söylediği ortaya çıktı. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun kendisine söylediği yalanı Fatih Portakal'ın canlı yayınında anlattı.

14 ve 28 Mayıs Altılı masada yer alarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ittifaka oy getirdiği oy oranı ve CHP'den 9 milletvekili almasıyla eleştirlerin odağında yer almıştı.

Davutoğlu Fatih Portakal'ın Youtube programına konuk oldu. Seçim sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Davutoğlu, aylarca toplantı yapıp aday krizi ve dağılma tehlikesi yaşadıkları altılı masada neler konuştuklarını açıkladı.

Ahmet Davutoğlu şöyle konuştu: "Ümit Özdağ’ın verdiği mülakattan 2 saat sonra Kılıçdaroğlu’nu aradım. 'Bu işin gerçeği nedir' diye sordum. Önce 'böyle bir şey yok, Özdağ doğru söylemiyor' dedi. Ben de 'bir açıklama yapsanız iyi olur' dedim. Bunun üzerine CHP Sözcüsü Faik Öztrak 'böyle bir şey yok' diye açıklama yaptı."

"Bunun üzerine o akşam canlı yayında 'Bizim için Kılıçdaroğlu'nun ne dediği önemli, böyle birşey yokmuş' dedim. Bu yayından sonra Kılıçdaroğlu beni tekrar aradı 'böyle bir durum varmış, toplantılarda geçen birşeymiş' dedi. Ben de kendisine bundan duyduğum hayal kırıklığını ifade ettim."

Fatih Portakal'ın "Yalan söylemiş yani" demesi üzerine Ahmet Davutoğlu, "Ben öyle bir ifade kullanmak istemem. Ama bu yaşanmış bir tecrübedir. İnsanoğlu hata yapabilir" ifadelerini kullandı.