Adnan Beker: "İlk turda oy kullanmadım ikinci turda Tayyip Bey'e oy verdim"

TAKİP ET

İYİ Parti'den istifa eden Milletvekili Adnan Beker, Cumhurbaşkanlığı birinci tur oylamasında oy kullanmadığını ikinci tur oylamasında ise Tayyip Erdoğan'a oy verdiğini söyledi.

İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na yaptığı açıklamada "14 Mayıs'ta oy kullanmadım, 28 Mayıs'ta Tayyip Bey'e oy verdim" ifadelerine yer verdi. 

İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker TV100'de yayımlanan Taksim Meydanı'na konuk oldu. “İYİ Parti çatısı altında ülkeye daha fazla katkı sağlayamayacağını düşündüğü için istifa ettiğini” belirten Ankara Milletvekili Adnan Beker'in açıklamasının satır başları şöyle:

"HDP’NİN PKK’NIN DESTEKLEDİĞİ BİR İTTİFAK KAZANAMAZ"
Gelmeden Deniz Gürel bana sordu ‘Siz çok çalıştınız neden 1 milletvekili oldu’ dedi ben de dedim ki HDP’nin PKK’nın desteklediği bir ittifak kazanamaz dedim. Ben bunu 16 Mayıs’ta söyledim. Bunu söyledikten sonra özel kalem Esma Hanım iki kere üst üstte aradı, bunu düzeltmem gerektiğini söyledi. Ben de bunu Deniz Bey'e söyledim, sahada gördüğümü söyledim. Bunu düzeltemem dedim. Genel başkanın talebini reddeden bir milletvekiliyim. 1 hafta sonra özel kalem aradı 'AK Parti'ye mi geçiyorsun?' dedi. Bunun üzerine tv100'e geldim 'Allah memleketi korumuş, iyi ki kazanamamışız' dedim. '150 kere Kemal Bey aday olsa kazanamaz' dedim. Vatandaşımız, esnafımız, herkes HDP’nin bu masanın ortasında olduğunu gördü.

"BEN BUNUNLA GURUR DUYARIM, SİZ DUYMADINIZ MI?"
Cumhurbaşkanımızla Almanya Başbakanının olduğu canlı yayını izlerken, bugün Almanya büyük bir ülke, dünya seyretti Cumhurbaşkanımız tak tak yaptı adama, adamın sesi çıkmadı sadece baktı. Ben bununla gurur duyarım siz duymadınız mı?

"BENDEN DE PARA İSTENDİ, VERMEDİM"
Partimizde şöyle konular oldu. Milletvekilleri pazarlandı, milletvekilleri para verdi. Bu bizim partimizin her toplantısında konuşulmaya başlandı. Fakat bunu konuşan da Meral Akşener’e kim ne götürüp yalan konuşuyorsa o da kendini savunma durumuna geçti. Ben kendisine gitti ‘Bu konulara girme, kimsenin bir şey dediği yok millet bu konulardan rahatsız oluyor’ dedim. Bu sefer banka hesapları çıktı. Biz TBMM’de otururken Musavvat Bey geldi, Genel Merkez’in bir ihtiyacı varmış milletvekillerinden talebi oldu. ‘Sen şu kadar ver sen şu kadar ver’ dediler. Benden de istendi, ben vermedim.