Adıyaman'da yağış sonrası depremzedelerin kaldığı konteynerler sular altında kaldı

TAKİP ET

Adıyaman'da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur, depremzedelerin kaldığı konteynır kentlerde çileye dönüştü. Konteynerleri su bastı, insanlar kendi çabalarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.

6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerde en çok hasarı alan ve adeta haritadan silinen Adıyaman'da depremzedelerin çilesi bitmek bilmiyor. Onlarca kaybı olan acılı vatandaşlar, sosyal yaşama tekrar adapte olmak ve yaralarını sarmak için uğraşıyor. Ancak gelen bu görüntüler, depremzedelerin zor şartlar altında nelerle mücadele ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Adıyaman’da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış sele dönüştü. Depremzedelerin kaldığı konteyner kentler de yağıştan nasibini aldı. Kaldıkları konteynerlerin içi suyla dolan depremzedeler, yıkılan evlerinden kurtarabildikleri eşyalar da zarar görmesin diye kendi imkanlarıyla, canla başla suyu tahliye etmek için uzun süre uğraştı.

Konteynerlerin tavanlarından da içeriye su girdiği görüldü. K1 ve Vartana Konteyner Kentlerinde kayda geçen manzaralar "Kış gelmeden ilk yağışta böyle bir olay yaşanıyorsa kışın nasıl olacak?" sorusunu akıllara getirdi.

Depremzedelerin temizlik çalışmaları sürüyor.

Adıyaman'dan görüntüler:

KONTEYNERLER DEĞİŞTİRİLDİ 

Haberlerin yayılmasının ardından yetkililer yağış nedeniyle hasar gören konteynerleri yenileriyle değiştirdi.