ABD Başkanı Joe Biden: "Hafızam gayet iyi durumda"

TAKİP ET

Evinden çıkan gizli belgelerle ilgili hazırlanan savcı raporunda hafızasının iyi olmadığı söylemine tepki göstererek "Hafızam gayet iyi durumda" diyen ABD Başkanı Joe Biden, sadece birkaç dakika sonra Mısır Devlet Başkanı Sisi için "Meksika Devlet Başkanı" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden akşam saatlerinde Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Özel Yetkili Savcı Hur'un kendisi hakkında açıkladığı rapor hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Evinden çıkan gizli belgelerle ilgili olarak savcılıkla başından beri işbirliği yaptığını ve ilgili dosyaların çoğunun kendisine ait olmadığını ve görevliler tarafından taşındığını belirten Biden, gizli dosyaları kasıtlı olarak elinde tutmadığını savunarak kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Aynı raporda yer alan bazı ifadelerden rahatsız olduğunu vurgulayan Biden, özellikle yaşına ve hafızasına ilişkin metinlerin doğruluğunu sorguladı. "Hafızam gayet iyi durumda ve rapordaki bu tür ifadelerin doğru olmadığını söylemek istiyorum" şeklinde konuşan Biden, özellikle oğlunun ölüm yılını hatırlamama iddiasını yalanladı.

Biden'ın hafızasının iyi olduğunu defalarca söyledikten sadece birkaç dakika sonra Gazze ile ilgili bir soruya yanıt verirken Mısır Devlet Başkanı Sisi'yi, Meksika Devlet Başkanı sanarak "Meksika Devlet Başkanı Sisi ile görüştüm" demesi ise dikkat çekti.

Kaynak: aykiri.com.tr