5 yıl hapsi istenen CZN Burak ve babası mahkemede: İzinsiz İnşaat davası devam ediyor

TAKİP ET

CZN Burak ile babası İsmail Özdemir, 'Kentsel Sit Alanı' içerisinde izinsiz inşaat yaptıkları ileri sürülen iddia sebebiyle 5'er seneye kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor.

Ünlü fenomen işletmeci CZN Burak olarak bilinen Muhammed Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir, İstanbul'da 'Kentsel Sit Alanı' içerisinde izinsiz inşaat yapmakla suçlanıyor. 5'er yıla kadar hapis cezası talebiyle devam eden davada, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılamaya devam edildi.

Duruşmada sanık Muhammed Burak Özdemir, savunmasında, "Konuyla babam ilgileniyordu. Bana tadilata geçildiğini, tüm izinleri aldığını söylemiştir. Benim tadilata ilişkin herhangi bir eylemim yoktur. Beraatımı isterim" ded. Özdemir'in avukatı ise müvekkilinin taşınmazla ilgili herhangi bir eylemi olmadığını belirterek beraat talep etti.

Sanık İsmail Özdemir'in avukatı ise müvekkilinin belediyeden izinlerini aldığını, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan herhangi bir yanıt alınamadığını belirterek beraat talep etti. Mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameye göre, şüphelilere "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor. CZN Burak ve babasının izinsiz inşaat iddialarıyla ilgili mahkemenin kararı merakla bekleniyor.