1993 yılından bir trafik çevirmesinde Abdullah Çatlı'nın görüntüleri ortaya çıktı

TAKİP ET

Abdullah Çatlı'nın 1993 yılında bir trafik çevirmesi sırasında kameraya yansıyan görüntüler ilk kez yayınlandı.

Türkiye yakın tarihine damgasına vuran Abdullah Çatlı ortaya çıkan yeni görüntüleriyle gündem olmaya devam ediyor.

1993 yılındaki bir trafik çevirmesi sırasında alkol testi yapılırken polisler, çevirdikleri araçlardan birinde Abdullah Çatlı'ya denk geliyor.

Çatlı kameraların kendisini çektiğini fark edince eliyle yüzünü kapatıyor. Testten başarıyla geçen Çatlı yoluna devam ediyor.

NE OLMUŞTU

Susurluk Kazası 3 Kasım 1996'da saat 19.25 sularında Balıkesir-Bursa kara yolunda Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkisinde meydana gelen trafik kazası sonucu, devlet-polis-mafya ilişkilerinin ortaya çıkması ile patlak veren skandal. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli skandallarındandır.

Kazanın ardından kamuoyu, "devlet-siyaset-mafya" üçgeninde yasa dışı ilişkilerin ortaya çıkartılmasını talep etti. "Sürekli Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık" ismi verilen sivil toplum eylemleriyle ve medyanın desteği ile üstü örtülen ilişkilerin ve faaliyetlerin açıklanması talep edildi. Kaza, İngilizler tarafından film konusu edilmiş ve film, 2018 yılında The Scar adıyla vizyona girmiştir. Filmin Gonca Us'un ağzından anlatılacağı belirtilmiştir

İşte o görüntüler:

1993 yılında İstanbul'daki bir trafik uygulamasında kameralara #AbdullahÇatlı yansıyor... pic.twitter.com/0M1Hh0NxIT

— Kontr ASALA (@kontrasala) January 29, 2024

Kaynak: aykiri.com.tr